Usein Kysytyt Kysymykset


Mikä on ulkoporealtaan korkeus?

Ulkoporealtaan ulkokorkeus ja istuinsyvyys ovat eri asioita. Istuinsyvyys tarkoittaa mittaa istuinkupin pohjasta suositeltuun täyttöasteeseen. Tämän mitan ilmoittaminen on kuitenkin erittäin haastavaa eikä ole olemassa selkeää standardia, jolla istuinsyvyys voitaisiin ilmoittaa. Kaikissa ulkoporealtaissa makuupaikka ja kulmaistuimet muotoillaan syviksi, kun keskipaikat on matalammat ja kapeammat. 

Reilut 10 vuotta sitten lähes kaikkien ulkoporealtaiden ulkokorkeus oli noin metrin, kun nykyään uudet mallit pyritään muotoilemaan ulkokorkeudeltaan matalammiksi, istuinsyvyyden kärsimättä. Matalampi ulkoporeallas on kauniimpi eikä niin massiivinen möhkäle pihamaalla. Tarvittava istuinsyvyys saadaan muotoilemalla istuimien kupit lähemmäksi maanpintaa. 


Riittääkö 2kw-lämmitin?

Vastakysymys, riittääkö 1.4 litran moottori autoon? Riittää, jos auton paino on lähempänä tuhatta kuin kahta tuhatta kiloa. Tai riittääkö 1.000 euroa kauppareissulle? Riittää, jos olet ostamassa viikonlopuksi ruokaa, mutta jos ostamassa Rolexia, niin ei riitä.

* HotSpring, maailman toiseksi suurin allasvalmistaja, lippulaiva Grandee. Vesimäärä 1.700 litraa, lämmittimen teho 1,5kw. Lämmitystehoa 0,88w/litra.

* Jacuzzi®, maailman suurin poreallasvalmistaja, J280. Vesimäärä 1.700 litraa, lämmittimen teho 2,7kw. Lämmitystehoa 1,59w/litra.

* Veloxia Repose- ulkoporeallas. Vesimäärä 1.500 litraa, lämmittimen teho 3kw. Lämmitystehoa 2w/litra.

* Ulkoporeallas Allastukku Pihlaja. Vesimäärä 1.000 litraa, lämmittimen teho 2kw. Lämmitystehoa 2w/litra.

Huomaat, että lämmittimen teho on eri asia, kuin lämmitysteho per litra. Vaikka ulkona on 40-astetta pakkasta, vesi ulkoporealtaassa on 40-asteista, jos haluat, lämmittimen koosta riippumatta. Kun avaat ulkoporealtaan kannen, vesi alkaa jäähtymään, oli ulkoporeallas merkiltään tai malliltaan minkälainen tahansa. 

Ei ole suurta merkitystä kannen ollessa auki, onko lämmitystehoa 2kw tai 3kw, kumpikaan niistä ei pysty kovilla pakkasilla ylläpitämään lämpöä useita tunteja asetetussa lämpötilassa. Lämmitystehoa tulisi olla 9kw, jotta lämpö pysyisi asetetussa ja näin iso lämmitysteho ei ole kotikäytössä mahdollista. Joihinkin Allastukun ulkoporealtaisiin on saatavilla lisälämmitin, jolloin lämmitysteho on 5-6kw, allasmallista riippuen.

Allastukun ulkoporealtaat, joissa on 2kw-lämmitin, on mahdollista upgreidata 3kw-lämmittimeen 200-250 euron lisämaksulla, allasmallista riippuen.